Berimbau-workshop

Capoeira Angola Oslo inviterer til berimbau-workshop med Soh lørdag 8. juni og søndag 9. juni kl 12:00-17:00. Soh er en kyndig berimbau-maker og er kun i Norge en kort tid, så vi anbefaler alle å benytte anledningen nå! Åpent for alle interesserte, uavhengig om du driver med capoeira eller ikke.

For informasjon om våre vanlige capoeira treninger i Oslo klikk her. Du kan også få oppdatert informasjon ved å like Capoeira Angola Oslo på Facebook!

På workshopen vil du lære hvordan man lager en berimbau fra grunnen av. Prisen for workshopen er 600 kr som er prisen for en berimbau – lag din egen berimbau og ta den med deg hjem etterpå. Vi har begrenset med plasser så vær tidlig ute!

Hva er en berimbau?

Berimbauen (uttales /bərɪmba’ʊ/) er et enkelstreng-instrument, en musikalsk bue, fra Brasil. Berimbauens opprinnelse er ikke fullstendig kjent, men det er ingen tvil om dets afrikanske opprinnelse, etter som verken urivånere i Brasil eller europeiske folkeslag bruker musikalske buer. Berimbauen ligner også dessuten instrumenter som spilles i de sørlige deler av Afrika. Berimbauen ble etterhvert inkorporert i den afrobrasilianske kampkunsten capoeira, hvor den styrer hvordan capoeiristaer beveger seg i rodaen.