Trenere

Våren 2012 fikk vi ny trener: Tengil har holdt på med capoeira siden han var 13 år gammel og begynte å trene med Contra Mestre Gerard og Contra Mestre Agnes.

På videregående bestemte han seg for å slutte på skolen for å tjene opp nok penger til å reise til Brasil og trene der. Siden har han bodd flere omganger i Brasil. Han har mye erfaring fra gaterodaer i favelaen samt treninger innen de mer etablerte akademiene i med de største mestrene i Brasil. Tengil er per i dag en høyt respektert capoeirista i Oslo-miljøet. Han regnes for å være en av de beste capoeiristaene i Norge, for ikke å si Skandiavia.

Lisa begynte å trene capoeira med Mestre Maclau i 2003. I 2009 gikk hun over til capoeira angola og har siden trent med blan annet Contra Mestre Pernalonga (Irmaos Guerreiros) og Mestre Roberval (Menino quem foi seu Mestre).

Lisa har bodd og trent mye i Brasil med forskjellige professorer og mestre. Hun holder treningene for nybegynnere og stepper inn som vikar når Tengil ikke har mulighet til å komme.

I 2011 takket vår fantastiske capoeira-trener gjennom 2 år, Sigurd “Pintor” for seg for å begynne å studere. Sigurd har begynte med capoeira i tenårene og har dedikert store deler av sitt liv til denne kampkunsten.

Sigurd har bodd og reist mye i Brasil, i tillegg til Barcelona, Spania der han trente med Mestre Ediandro. Han fikk tilbud om å reise til Hellas og andre steder for å starte opp capoeiragrupper der, slik at han kunne leve av capoeira – men valgte i stedet å dra tilbake til Norge.

Februar 2009 startet han opp Capoeira Angola Oslo i samarbeid med Lisa Canelinha, Micah Jason Schaer, Arie Levi, Sifis Papageorgiou , og senere Audun Solli, Delphine Sauvanet og Teresa Raber. Sigurd er kjent for å være en disiplinert og akrobatisk “jogador” og en motiverende og pedagogisk trener. Han er en svært alsidig capoeirista som i tillegg till å instruere kan lage instrumenter som berimbauer og caxixier.